Tämä on Hometalo-kategoriani kolmastoista blogiteksti.

Alkuun taas muistutan, että blogini tarkoitus ei ole mustamaalaaminen, maalittaminen tai minkäänlainen manipulointi. Journalistin ohjeiden mukaisesti, en pyri vääristelemään totuutta, enkä johtamaan harhaan. Kerron tätä tarinaa läpinäkyvästi omasta näkökulmastani äärimmäisen rehellisesti omalla sarkastisella huumorillani ja satiirisellakin kerronnallani. Mahdollisuus asia- ja ajatusvirheisiin pidätetään. Teksti ei sisällä rivienväleissään minkäänlaisia piilovaikuttimia tai kyseenalaisia tarkoistuperiä, korkeintaan haaveen kustannussopparista. En myöskään pyri vaikuttamaan blogillani oikeusjuttuun, enkä olisi ikinä uskonut, että vastapuolikaan niin yrittäisi tehdä. Vastapuolen nimet mainitaan tässä ko. tekstissä, koska oikeuskäsittely on julkinen. Olen varmistanut omalta lakimieheltäni, että näin laillista blogissa tehdä. Aseltelma olisi kyseenalaisempi, jos olisin itse haastanut vastapuolen oikeuteen, mutta minä en tosiaan tätä ole tilannut. Hometalosta bloggaaminen ei kuitenkaan ole kostoisku, vaan haluan toimittajana ihmetellä ääneen, herättää julkista keskustelua, oppia uutta ja parhaimmillaan onnistua varoittamaan muitamyös vastapuolen roolissa olevia.

”Jos ulosmittaus toteutetaan, se johtaa Torikan palkkatulon ulosmittaamiseen. Palkkatulon ulosmittaamisesta aiheutuu Torikalle ja tämän perheelle sellaisia taloudellisia seurauksia, joita ei ole mahdollista myöhemmin korjata.” 

Tämä valituksemme totuus, jolla haimme käräjäoikeuden tuomion täytäntöönpanon keskeyttämistä, on varmasti inspiroinut vastapuolen lakimiehen niin liekkeihin, että hän unohti jopa oman päämiehensä edun sotiessaan. 

”Pyyntö Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomion 18.11.2020 nro 4196 täytäntöönpanon kieltämisestä tai keskeyttämisestä hylätään.”

Henkilökohtaisesti blogistani loukkaantuneen lakimies Lakan toiveen vuoksi perintä aloitetaan siis jo nyt tässä kuussa, vaikka tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja vaikka olemme saaneet valitusluvan hovioikeuteen.

Laki itsessään ei pyri tuhoamaan ihmisten elämiä, vaan lain se käyttäjä, jota epäeettisesti motivoi mitä ilmeisimmin tässä tapauksessa kosto ja kiusaaminen. Oman asianajajani Vesa Kokon mielestä tämä vastapuolen käytös on sen verran harvinaista, että se kertoo jostakin muusta intressistä kuin päämiehen taloudellisen menestymisen tavoittelusta. Kokko piti hyvin poikkeuksellisena sitä, että perintä halutaan aloittaa ajoissa, mikä katkaisee korkojen juoksun. Hän kertoi, että jos olisi vastapuolen edustajana, hän toimisi toisin ajaakseen päämiehensä etua. Nyt vastapuoli tuntuu priorisoineen kiusan aiheuttamisen. Tai ainakin vastapuolen lakimies on.

Minut pakotetaan nyt siis maksamaan lainaa, mikä ei ole edes minun. Vastapuoli saa iloita siitä, että he onnistuivat viemään luottotietoni. Muuta iloa ei heille tästä sitten olekaan, sillä ulosmitattavaa rahaa ei vielä tilitetä vastapuolelle, vaan se jemmataan ulosottoon odottamaan lopullista sijoituspaikkaa. Samu-setä häviää koroissa, sillä niiden juokseminen tosiaan loppuu, kun ulosotto aloitetaan. En tiedä onko Samu-setä tästä edes tietoinen? Uskon, että vastapuolen lakimies Lakka ottaa tämän henkilökohtaisena taistonaan. Se tekee hänestä taitavan lain käyttäjän, mutta paikoin jopa päämiehensä edun kustannuksella, mikä on hieman hassua. 

Samu-setä hyvä, ole edes sen verran suoraselkäinen, että jos tällaiseen päätät ryhtyä, niin katso minua silmiin oikeudessa ja pidä nimesi postilaatikossa. Ei tämä mikään vaino ole, vaan julkinen oikeustaistelu, jonka sinä itse päätit aloittaa. 

Kiusaaminen kuitenkin osuu maaliin. Tämä päätös sinetöi taloudellisen kohtaloni lasten kanssa riippumatta lopputuloksesta. Vaikka voittaisin hovissa, niin omat lainani ovat jo tuolloin päätyneet ulosottoon, sillä en pysty niitä enää hoitamaan. Ne leikannevat osaltaan Samu-sedän osuutta, eli se hyöty tästä katastrofista toki on. Toki toivon, että omat lainani ovat vähintäänkin saman arvoisia ja ulosmitattava summa lyhentäisi myös niitä samassa suhteessa. Kuitenkin tämä varmuuden vuoksi -perintä onnistuu aiheuttamaan peruuttamatonta taloudellista tuhoa.

Nythän varmistui muun muassa se, että en voi koskaan ostaa aviomieheni kanssa yhteistä kotia, enkä voine taata lasteni asuntolainoja. Totta kai se tuntuu epäreilulta. Ihan kun elämä ei olisi ollut jo tarpeeksi hankalaa? Se tuntuu kohtuuttomalta ja se tuntuu kiusaamiselta. Se tuntuu puristuksena rinnassa ja kihelmöivänä raivona suonissa. 

Olen hokenut vastapuolelle vuodesta 2018 asti, että minulla ei ole varallisuutta. Ehkä nyt vihdoin uskotte sen. Vinkkinä jatkoon, lakimiehen kannattaa aina ensin selvittää vastapuolen asianomistajan maksukyky, ennen kun yllyttää päämiestään tällaiseen. Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta tätä ei voi painottaa liikaa. Näissä jutuissa voittavat vain lakimiehet. Me Samulin kanssa häviämme molemmat.

Olen melko varma, että hän ei lähtisi tähän enää, jos voisi palata ajassa taaksepäin. Hän on aiheuttanut kodilleen sellaisen maineen, että on pulassa sen kanssa loppuelämänsä. Tämä sattuu minuakin, sillä talo on minulle rakas. Se, että hän on myös kokenut aiheelliseksi asentaa kotiinsa hälytysjärjestelmän ja poistanut sukunimensä postilaatikostaan, kertoo jostakin todella surullisesta. Samu-setä hyvä, ole edes sen verran suoraselkäinen, että jos tällaiseen päätät ryhtyä, niin katso minua silmiin oikeudessa ja pidä nimesi postilaatikossa. Ei tämä mikään vaino ole, vaan julkinen oikeustaistelu, jonka sinä itse päätit aloittaa. Haluan aidosti myös selvittää, mitä sinun roolissasi olisi pitänyt tehdä toisin, että minun elämäni ei olisi mennyt pilalle taloudellisesti ja että sinä olisit silti saanut haluamasi. Haluaisin ihmisten myös yleisesti punnitsevan vaihtoehtoja hakiessaan tunnekuohussa itsekkäästi oikeutta. Kaikki mikä saattaa kuulostaa järkevältä ja jopa perustellulta, ei vain välttämättä ole mahdollista. Aina pitäisi osata miettiä hieman pidemmälle, eikä mennä uhmakkaana oma etu edellä. 

Hovioikeus perusteli perinnän aloittamisesta sillä, että voisin antaa torjuntavakuuden. ”Ulosottokaaren 2 luvun 5 §:n 1 momentin mukaan lainvoimaa vailla oleva käräjäoikeuden tuomio, jossa on asetettu maksuvelvoite, saadaan panna täytäntöön, jollei velallinen aseta vakuutta hakijan saatavasta. Käräjäoikeuden tuomiosta, täytäntöönpanon keskeytyspyynnöstä tai valituksesta ei ole ilmennyt sellaista, mikä edellyttäisi käräjäoikeuden tuomion täytäntöönpanon keskeyttämistä.” WHAAT??? Eikö minun ja lasteni elämän pilaaminen taloudellisesti paina vaakakupissa mitään?

Lainkohdan mukainen mahdollisuus torjua lainvoimaa vailla olevan maksutuomion täytäntöönpano torjuntavakuus asettamalla riittää turvaamaan muutoksenhakijan edun ja oikeuden asiassa.” Eli jos nyt oikein käsitin, niin olisin voinut maksaa 60 tuhatta jemmaan odottamaan ulosottoon, niin perintä voidaan keskeyttää. Siis aivan mahtavaa. Todellakin tämä riittää turvaamaan minun etuni oikeuteni asiassa! Eihän tässä sitten mitään hätää olekaan. Kauheaa olisi ollut, ellei olisi ollut tuollaista mahdollisuutta. Maksan siis vain 60 000 ulosottoon varmuuden vuoksi, niin ulosottoa ei tarvitse aloittaa ja saan pitää palkkani. MIHIN EDES TARVITSISIN PALKKAANI, JOS MINULLA OLISI 60 TUHATTA???

Ja lainaksi on vähän vaikea saada tuollaista summaa, kun luottotiedot ovat kohta menneet, kiitos kantajan. Ja vaikkei olisikaan, niin enhän edes saisi sellaista lainaa, koska minulla on yhä samasta talosta lainaa. Ja miten voisin hakeutua velkajärjestelyyn, kun velka on vielä teoreettista, vaikka maksankin sitä jo? Lisäksi minulla on tällä hetkellä päällä palkanmaksukielto. Sitä ei pankissa varmaankaan katsottaisi hyvällä, jos lainaa lähtisin ruinaamaan. ”Olen vakituisessa työsuhteessa, mutta minulle ei saa maksaa palkkaa. Mutta voisinko silti saada 60 tuhatta lainaa maksaakseni varmuuden vuoksi vakuuden velasta MIKÄ EI OLE EDES OMA VELKANI?” Pankit varmasti kilpailevat minusta. 

Jos epätodennäköinen tapahtuisi ja teettämäni lattiarakenne ei toimisi, olisi uusien vaurioiden syntyminen mahdollista. Jos Samu-setä joutuu uusimaan sisäpuolen vielä joskus, niin viimeistään silloin hän ymmärtää miten pieni huoli haisevat ulkoseinät ovat.

Odotettu Rukan lomamme on viikon päässä ja minulla on palkanmaksukielto. Olen raatanut töissä kuin hullu. Ja viikko ennen odotettua lomaa, minulle asetetaan palkanmaksukielto. Olen kipuillut tämän jutun lisäksi terveyden ja raskaan huolen kanssa lapsen jaksamisesta. Voin kertoa, että käsivarsille kuoleva aviomieskään ei aiheuta sellaista tuskaa kuin pelko oman lapsen puolesta. Se on silkkaa kauhua. Paradoksaalista on se, että vastapuoli vaati perintää aloitettavaksi varmuuden vuoksi heti, koska he pelkäsivät, että olisin valmis vaikka lopettamaan työt välttyäkseni maksamasta. Mitenköhän he ajattelivat, että tämä palkanmaksukielto sitten motivoisi työnteon jatkamiseen? 

Jotain kiehtovan paradoksaalista on myös siinä, että ellen olisi mennyt extempore naimisiin, Samu-setä olisi saanut leskeneläkkeeni. Ne olisivat olleet ilman suojaosuutta ulosmitattavaa tuloa. Vaikka hävisin taloudellisesti siinä, kun menetin leskeneläkkeet mennessäni uudestaan naimisiin, niin tämä menetys suojaa minua nyt. En voi nimittäin kieltää, etteikö olisi tuntunut kamalalta antaa Samulille leskeneläkkeetkin sen lisäksi, että hän asuu jo talossa, joka on remontoitu Akin henkivakuutus-rahoilla.

Toisaalta on hyvä kärsiä tämä sokki nyt. Pohjalta on voimaannuttavampi ponnistaa kuin löysästä hirrestä. 

Rakastan paradokseja. Sitä, miten menetys kääntyy lopulta suojaksi. Kuten talon oma remonttilainani, joka nyt estää sen, ettemme todennäköisesti menetä jo toista kotiamme tässä farssissa. Asumisoikeusasuntomme on panttina remonttilainassani, eli jos vastapuoli onnistuu häätämään meidät kodistamme, tiliytyy ASO-maksumme pankille eikä Samu-sedälle. Tyhjästä on paha nyhjästä.

Tuomioistuin olisi siis voinut käsittelemänsä valituksen johdosta kieltää lainvoimaa vailla olevan tuomion täytäntöönpanon tai määrätä sen keskeytettäväksi. Ulosottokaari-lain mukaan ”Keskeytysmääräyksen antamista ja sisältöä harkittaessa tuomioistuimen tulee ottaa huomioon todennäköisyys valituksen hyväksymiselle, keskeytyksestä tai täytäntöönpanon jatkamisesta osapuolille aiheutuva mahdollinen haitta sekä muut vastaavat seikat.” Siis mahdollinen haitta? Ai perinnästä ilman lainvoimaa aiheutuva mahdollinen haitta? Kenelle sellainen ei olisi haitta? 

En ymmärrä miten tämä harkinta toteutui? Hovihan myönsi meille jatkokäsittelyluvan eli he tajusivat siihen olevan hyvä syy. Jutussa on siis heistäkin korjattavaa? Ainakin ne kaksi kertaa laskutetut ulkoseinät! 

Koen tärkeäksi tehdä läpinäkyväksi sen, miten lain sallimissa rajoissa on mahdollista kiusata. Mitä enemmän minua ärsytetään, sitä äänekkäämpi olen.

Toki he voivat myös ennustaa, että jotain vastuita minulle todennäköisesti tulee jäämään. Sitähän he eivät tietenkään perusteluissa voi sanoa. Heille lienee sama, pilataanko minun elämäni taloudellisesti nyt vaiko vasta tuomion jälkeen. Mikä itse asiassa on sinällään totta, jos lopputulos on sama. Toisaalta on hyvä kärsiä tämä sokki nyt. Pohjalta on voimaannuttavampi ponnistaa kuin löysästä hirrestä. En odota yllätystä, enkä pidätä hengitystä hovin tuomiota odotellessa. En muista milloin joku viranomaistaho olisi kertonut minulle hyviä uutisia.

15. helmikuuta 2021 tulee kuluneeksi tasan viisi vuotta kaupanteosta. Puhuin aiemmin, että tuo päivä olisi ollut 8.2 (Akin kuolinpäivä), mutta se olikin virallisesti vasta 15.päivä kun nyt ihan kauppakirjasta tarkistin. Tuona päivänä, mikä on siis enää vain vajaan kuukauden päässä, minua ei voida enää haastaa minua mistään uusista ongelmista! Mieletön tunne! Mitenköhän hän mahtaa pärjätä? 15. helmikuuta saa vaikka alapohjan remontti pettää tai autokatos kasvaa homerihmastoa, mutta minun ei tarvitse enää maksaa mitään siihen taloon liittyen. 17 vuotta kestänyt traaginen matkamme päättyy siltä osin. Tosin tätä oikeus-tapausta saatan maksaa loppuelämäni, mutta ainakaan summa ei kasva enää uusilla ongelmilla.

Kukaanhan ei voi luvata, että tekemämme homeremontti kestää ikuisesti. Maa on Ristikivessä soista ja uusimani salaojatkin vanhenevat nekin aikanaan. Siellä lenkkeillessä, joka toinen talo haisee kosteudelta vahvasti tielle saakka. Jos epätodennäköinen tapahtuisi ja teettämäni lattiarakenne ei jostain syystä toimisi, olisi uusien vaurioiden syntyminen mahdollista. Jos Samu-setä joutuu uusimaan sisäpuolen homeremontin joskus, niin viimeistään silloin hän ymmärtää miten pieni huoli haisevat ulkoseinät ovat. 

Miten voisin hakeutua velkajärjestelyyn, kun velka on teoreettista, vaikka maksankin sitä jo? Lisäksi minulla on tällä hetkellä päällä palkanmaksukielto.

En toivo, että Samu-setä joutuu pelkäämään Ristikivessä talon ohi ajavia uteliaita ulkoseinien tirkistelijöitä. Hänen on kuitenkin ymmärrettävä, että kun kerran minä ulkoseiniä jo maksan, niin koen olevani oikeutettu seuraamaan, aikooko hän todella uusia ne. Ja todella KOKONAAN kuten ”rakennusvalvonta edellyttää”. Vai olisiko mahdollista, että tämä olisi vain liioiteltu huoli saada minulta rahaa periaatteesta? 

Toivon, että vastapuoli esittää hovin pääkäsittelyssä mustaa valkoisella tästä rakennusvalvonnan vaateesta, jonka mukaan ulkoseinien purkamista edellytetään. (Ihan oikeasti, eiväthän se voi sellaista vaan itse keksiä? Sama kuin minä olisin väittänyt oikeudessa, että rakennusvalvonta edellyttää, että taloon tarvitsee tehdä uusia ikkunoita kaavamuutoksen vuoksi. Tämän takia ulkoseinät uusitaan joka tapauksessa, joten turha siitä myyjää laittaa vastuuseen. Enhän minä voi olla vastuussa hänen uusista ikkunoistaan?)

Entä laskeutuuko olohuoneen katto todella? Tämä on toinen mielenkiintoinen asia seurata. Kun Samu-setä pilaa elämme taloudellisesti näillä syillä, haluan toki nähdä, olivatko ne syyt todellisia. Silti, toisin kuin vastapuolta, minua ei motivoi kosto. Minulla ei ole mitään tarvetta kostaa sitä, sitä että Samu-setä haastoi minut oikeuteen ja kiusaa minua kolmatta vuotta. Sanoinhan hänelle jo vuonna 2018, että tämä on hänen ainoa tapansa saada minulta enää mitään, kun hän polki jalkaansa Lehdokintiellä ja uhosi, että ”minä en ainakaan näitä ulkoseiniä maksa!”.

Sen sijaan minua motivoi se, että pystyisin maksamaan yhä lasteni harrastukset. Että tyttäreni saisi ratsastaa. Että poikani selviäisi tuskastaan. Että he saisivat elää mahdollisimman normaalia elämää isänsä ja kotinsa menetyksistä huolimatta. Samu-sedän uhmakasta asennetta ei kuitenkaan tule palkita. Eihän lastakaan opeteta siihen, että kaupassa kiukuttelemalla saa karkkia, vaikka kuinka heittäytyisi veltoksi makaamaan lattialle. Koen tärkeäksi tehdä läpinäkyväksi sen, miten lain sallimissa rajoissa on mahdollista kiusata.

Mitä enemmän minua ärsytetään, sitä äänekkäämpi olen. LAKKAan kynnet yhtä punaisiksi kuin Teron otsasuoni ja alan kirjoittamaan kirjaa. En kostaakseni, vaan kertoakseni tarinani. Haluan, että lapset aikuisena ymmärtävät, miksi asiat menivät näin. Miksi emme asu omakotitalossa kuten heidän monet ystävänsä ja miksi äiti ei saa enää puhelinliittymää. Miksi rahan ahneus ja perusteeton paniikki sai ennen niin mukavan Samu-sedän muuttumaan hirviöksi. Miksi emme voi enää käydä vanhalla kodilla kahvittelemassa. Heidän lapsuudenkodissaan, minkä piti olla jokin päivä mummila, jonne he olisivat tulleet omien lastensa kanssa. Kirjoitan myös siksi, että ihmiset ovat sitä toivoneet. Mahtavat ventovierailta ihmisiltä saamani palautteet motivoivat paljon enemmän kuin kosto. Maailmassa on onneksi hyvyyttä paljon katkeria lakimiehiä enemmän. 

Eräs tämän jutun ulkopuolinen lakimies pyysi minua lähettämään käräjäoikeuden tuomion hänelle. Vau! Tuntuu siistiltä, että juttuni on onnistunut herättämään mielenkiintoa puolueettomissa alan ihmisissä. Tämä lakimies ei ole puolellani siksi, että maksan hänelle. Hän kommentoi, ettei käräjäoikeudella ole asiantuntemusta vaativien rakennusriitojen ratkaisemiseen ja että se kyllä näkyy tuomiossa, esimerkiksi ostajan selonottovelvollisuuden huomiotta jättämisen osalta. Hän uskoi vakaasti, että hovi muuttaa käräjäoikeuden tuomiota. Hänen lisäkseen yksi pappi ja useat mediat ovat olleet yhteydessä. 

Kirjoitin napakimman tekstini ever ja lähetin sen Lakalle. Hän joutui myöntämään, ettei kaupan purkuun tosiaan ole perusteita. Tämän jälkeen oli keksittävä, että ulkoseinät pitää vaihtaa.

Syy siihen, että tulen kertomaan tarinani julkisesti on se, että haluan herättää keskustelua myyjän kohtuuttoman pitkästä vastuusta, jonka vuoksi kukaan ei kohta enää uskalla myydä taloaan. Homeongelmat nousivat esiin 1970-luvun puolivälin jälkeen energian säästön sivutuotteena. Erityisen paljon riskirakenteita, jotka nyt tiedetään väärin suunnitelluiksi, on 1960-1980-luvun rakennuskannassa. Kuten juuri tiilijulkisivuissa, jotka ovat vain ohuita ”kuorrutuksia”. Tämän pitäisi olla yleistietoa, mikä ei voi tulla ostajalle yllätyksenä, vaikka kuntotarkastajana olisi kolme Puttosta. Toinen syy julkiseen avautumiseen on halu voida auttaa samassa tilanteessa olevia, itseni ja Samu-sedän roolissa. Haluan kertoa, miten ostaja ja myyjä molemmat voisivat välttää tämän kohtalon. Me häviämme Samu-sedän kanssa molemmat. Se on ollut selvää alusta asti. Ainakin minulle. Koko case olisi siis turha, ellei joku edes oivalla tästä jotain. 

Siksi myös kirjoitan blogia ja yritän antaa vinkkejä. Kuten esimerkiksi, että: Valitse talosi ostaja tarkkaan. Vaikka ostaja näyttää kuinka komealta tahansa ja vitsailee hometalo-vitsejä niin hän saattaa vaatia sinulta kaupan purkua yhtäkkiä kun oma elämäntilanne muuttuu. Muistetaan, että tosiaan Samuli & Lakkateam lähettivät minulle vuonna 2018 ensimmäisen haasteen, jossa ensisijaisesti vaadittiin kaupan purkua sepitetyin perustein. Kirjoitin itse siihen vastineen. Tästä olen oikeasti ylpeä. Minulla ei ollut tällöin vielä lakimiestä. Kirjoitin napakimman tekstini ever ja lähetin sen Lakalle. Hän joutui myöntämään, ettei kaupan purkuun tosiaan ole perusteita. Tämän jälkeen piti sitten keksiä, että ulkoseinät pitää vaihtaa ja että ainakin 80 tuhatta pitää myyntihinnasta palauttaa, koska Samu-setä oli käsittänyt, ettei 83-rakennettun talon peruskunnossapitoon tarvitsisi ikinä enää laittaa kauppahintaa enempää rahaa kiinni.

Hän oli varmasti ehtinyt saada kriisiviestintä koulutusta yhtiökumppaneiltaan, jossa oletettavasti käsiteltiin someraivon leviämisen mahdollisuuksia vuonna 2020.

Sain heidän vaadettaan pudotettua noin 200 000 euroa yksinäni. (Tämä on minun henkilökohtainen merkittävä voittoni tässä casessa, josta aion iloita, vaikka päätyisin asumaan pahvilaatikkoon.) Seuraava haaste, jonka he lähettivät vuoden päästä taas seuraavana jouluna, oli yhä överi ja keksittyjä ongelmia edelleen täynnä, mutta jo huomattavasti maltillisemmalla noin 80 000 euron hinnanalennus-vaateella. Lakimieheni sai sitä pudotettua noin 40 000 ja nyt toivotaan, että Vaasan hovioikeus tiputtaa sitä edelleen. 

Taannoin kun Lakka oli mokannut ja oksentanut someeni julkisesti uhkauksia, ja lisäksi uhannut kunnianloukkaussyytteellä blogini vuoksi, niin ja uhannut syytteen lähettämisellä sponsoreilleni sekä julkaisemalla koko nimeni (hui) lihavoituna (tämä oli kova!) lehdissä, hän lähetti minulle sähköpostia, jota toivoi, etten julkaisisi. Se ei ollut suora anteeksipyyntö, mutta jotakin sen tapaista. Se oli häneltä vastaantulo, joka jotenkin liikutti. Vaatii paljon, että pystyy nöyrtymään, silloin kun tajuaa että nyt meni vähän yli. Hän oli varmasti ehtinyt saada kriisiviestintä koulutusta yhtiökumppaneiltaan, jossa oletettavasti käsiteltiin someraivon leviämisen mahdollisuuksia vuonna 2020. Tällaisessa tilanteessa minulla ei ole mitään tarvetta lyödä lyötyä. Hän sanoi, että jos haluaisin, niin voisimme nähdä ja jutella vielä asiasta. Vastasin, että asia on tällä viestinvaihdolla puolestani kunnossa. 

Samoin julkisessa työssä vahvasti vaikuttava exäni pyysi taannoin, että en julkaisisi blogissani tiettyjä totuuksia erostamme. Hän vaati saada lukea blogini etukäteen. Silloin kun ihminen on heikoilla, en pysty lyömään häntä, toisin kuin vastapuoli. Poistin blogistani ne kohdat, jotka Sami halusi, vaikkeivat ne olleet läheskään niitä pahimpia totuuksia. En ollut kertomassa niitä asioita lyödäkseni häntä, vain kuvatakseni sitä, mitä julkinen elämä parisuhteelle pahimmillaan tekee. Romuttaakseni sitä valheellista glamouria mitä julkinen asema nauttii ja miten se saa täyspäisenkin ihmisen myymään identiteettinsä maineelle ja mammonalle. Hän selitti huonoa käytöstään samoin kuin Lakka sähköpostissaan. Selitysten sisältöä välttämättä arvostamatta, arvostan ihmisen pystymistä nöyrtymään, vaikkakaan en uskoisi sen pyyteettömyyteen. 

Ja hei Tero, no such thing as bad publicity. Eiköhän tämä vain kasvata suosiotasi lopulta. Hyvä lakimies osaa olla tarvittaessa myös kusipää. Niinhän tämä maailma valitettavasti pyörii, että taloudellinen menestys vaatii valitettavan usein kusipäisyyttä ja röyhkeyttä. Tämä maine on se hinta, mikä siitä menestyksestä on vain maksettava. Kaikkea ei voi saada. Meitä humanisteja se hirvittää, mutta duunissasi vaaditaan paksunahkaisuutta. Älä annan minun paheksuntani pilata tämän välivoittosi onnen huumaa.

En suinkaan silti väitä, että kirjoittaisin blogiani objektiivisesti arvotyhjänä journalistina. Tämä ei ole puolueeton uutisblogi vaan mielipiteeni saavat kuulua.

Nyt tilanne on se, että huonompia uutisia ei voi enää tulla. Pohjalta on hyvä ponnistaa. Jos olin vaarallinen vastus jo aiemmin, niin sanotaanko, että nyt minulla ei ole enää senkään vertaa menetettävää. Jos haluatte auttaa, niin pyydän teitä jakamaan blogiani. Ei ensisijaisesti tietenkään siksi, että arvotettua asianajajaa Lakkaa arvostettaisiin vähemmän. Eiköhän hänen oma toimintansa ole kertonut siitä jo tarpeeksi. En myöskään usko ketään oikeasti yllättävän se, että lakimies ei aina toimi eettisesti.

En pyydä blogini jakamista myöskään siksi, että Samu-setä joutuisi vetämään maskin silmiään myöden kaupassa ja katumaan lopun ikäänsä. En suinkaan silti väitä, että kirjoittaisin blogiani objektiivisesti arvotyhjänä journalistina. Tämä ei ole puolueeton uutisblogi vaan mielipiteeni saavat kuulua. Tottakai blogini pyrkimys on ajaa omia intressejäni, mutta minkäänlainen maalittaminen ei näitä tavoitteitani edistä. Kirjoitan koska koen, että tämä tarina on kertomisen arvoinen ja parhaimmillaan se voi saada aikaan muutosta.

Nyt siis jään odottelemaan milloin palkanmaksukieltoni käytännössä tarkoittaa. Tottakai pelottaa, millaiseksi uusi arkemme muodostuu. Kuinka tiukille elämä taas menee? Menetämmekö taas kotimme lasten kanssa? Viimeksi pommin tippuessa homeremontti toimi terapiana. Hautasin mieheni ja seuraavana päivänä kuskasin koko irtaimistomme kaatopaikalle. Betonille purettu talo teki silloin tuskan konkreettisemmaksi käsitellä. Nyt se on kirja, jota alan kirjoittaa.

Jossain vaiheessa kevättä myös selvinnee hovin pääkäsittelyn ajankohta. Ja hei, maailman upein pihasauna saapuu mökille, vaikkei vastapuoli sois, ja vanha sauna viedään pois pois pois! Tästä linkistä klikkaamalla voit lukea oikeuteni täydelliseen pihasaunaan. Kevät tuo mukanaan huikeita juttuja, joten en ole aikeissa masentua. Luotetaan siihen, että karma hoitaa sen minkä pitää, tavalla tai toisella.

High five!

Lue blogi-teksti, josta vastapuolen lakimies loukkaantui tästä linkistä: SHOWTIME!

Tästä linkistä löytyy ensimmäinen Hometalo-kategorian teksti, jos haluat lukea mistä tämä kaikki alkoi.