Kaupallinen yhteistyö Valmennuskeskus LeWell

SISÄLTÄÄ ALEKOODIN!

Salilla käyminen on aina enemmän tai vähemmän sosiaalinen tapahtuma, mikä on hyvä asia. Noin yleisesti ottaen rakastan puhua esimerkiksi päällä olevasta oikeusjutustani vaikka ventovieraiden kanssa. Se on aivan lempiaiheeni, jonka koukeroita voisin pohtia ja äimistellä kiinnostuneille loputtomiin. Toisaalta, salilla en aina jaksaisi päivittää viimeisintä käännettä kesken treenin. Tai välttämättä aina en jaksaisi edes hymyillä. Etenkin kun treenin pitäisi olla terapiaa ja pako ahdistavasta arjesta. 

Tuntuu ihan älyttömältä lähteä salille halailemaan jumppapalloa. Mieluummin iskisin slam ballia lattiaan kuvitellen siihen sen, minkä hometalo-blogiani lukevat tietävät.

Aloitin verkkokuntosalilla treenaamisen, kun huomasin, että välillä salille meno alkoi pahimmassa ryöpytyksessä ahdistaa. Treeni on pyhää omaa aikaa, jonka haluan välillä nauttia hiljaa kuin ehtoollisen. Kotona on helpompaa vaikka itkeä kesken kyykkyjen. Tämän tosin olen tehnyt kyllä salillakin. 

1980-luvulla TV2-kanavalla Iltajumppa-ohjelma keräsi miljoonayleisön. Neljä vuosikymmentä Anne Sällylä ja hänen kollegansa Eeva Eerikäinen (nykyinen Luukkonen) olivat olohuonejumpan legendaarisia pioneereja. Nyt on kehitytty siihen, että kokonaisen kuntosalin saa kotiin hyvin henkilökohtaiselta tuntuvan valmennuksen kanssa. 

Koronasyksy synnytti monenlaista uutta. Ystäväni valmennuskeskus LeWell joutui muiden mukana miettimään, miten tarjota palveluja vastaamaan uudenlaisen arjen tarpeisiin. Synnytimme ystäväni kanssa siis molemmat viime syksynä isoja juttuja. Minä blogia ja hän verkkokuntosalia. Säännöllinen treenimme kärsi, mutta olimme uudenlaisen intohimon äärellä. Panostus toi meille ehkä muutamat lisäkilot, mutta antoi jotain sellaista, mitä ei voi vyötärönympäryksessä mitata; mahdollisuuden tavoittaa ihmisiä aivan uudella tavalla. Koimme molemmat omaavamme jotakin sellaista, mikä piti saada jaetuksi myös muiden hyödyksi. 

Möläytän jotain tyhmää ja sitten nauran omille jutuilleni. Sosiaalinen treenitilanne aktivoi luontaiset viettini kommunikoida, joten minun on pakko eristää itseni.

Syksy oli raskas hometalo-käräjineen, joten tauko tehotreenistä olikin kyllä paikallaan. Kuten LeWellin verkkokuntosalin Talk Show’ssa (joihin olen ihan koukussa!) muistutetaan, kovan stressin paineita ei saisi lähteä purkamaan kovalla salitreenillä, koska se vain kasvattaa kropan kuormitusta. Voimavaramittari kun paukkuu punaisella, niin on pakko löytää väline oppia kuuntelemaan kärsivää kroppaa ja hoitaa sitä palautumaan kehonhuoltotreenillä. Eli kun arki on kuormittavaa, (esimerkiksi jos vaikka taistelisi hometalosta oikeudessa kolmatta vuotta) niin treeni ei saisi kuormittaa enää lisää. Talk show´ssa haastatellaan eri asiantuntijoita motivaatiosta läsnäolotaitoihin ja pysäyttävää puhetta löytyy juurikin harjoittelun rytmittämisestä, eli siitä, että aina ei ole tarkoituksenmukista treenata täysillä. 

Se on kuitenkin helpommin sanottu, kuin oltu tekemättä. Sitä, että henkinen stressi on myös ihan fyysinen poikkeustila, on vaikea mieltää. Henkisesti väsyneenä sorrun itsekin piiskaamaan itseäni hiittaamaan, vaikka järki sanoo, että treeni ei siinä tilassa mene perille – pahimmillaan se toimii päinvastoin ja palautumattomuus vie yöunetkin. Sitten vedän aamulla kofeiinia ja Buranaa kerskuen, miten hyvältä tuntuu, kun joka paikkaan sattuu. Älytöntä. 

Mutta se nyt vaan tuntuu ihan älyttömältä lähteä salille halailemaan jumppapalloa. Mieluummin iskisin slam ballia lattiaan kuvitellen siihen sen, minkä hometalo-blogiani lukevat tietävät. Ärsykettä on siunaantunut vuosien saatossa sen verran, että vauhtikestävyysalueella on oltu pitkään. Viimeisten Hometalotaisto-käänteiden vuoksi sydänlihaskin on jo maitohapoilla.

Jatkuva täysiä mäiskiminen ei kuitenkaan kehitä. Ja omassa olohuoneessa jumppapallon halailu on ihan ok. Itse asiassa se on aika rauhoittavaa. Rauhallisemmilla pienryhmätunneilla olen aina ollut se ärsyttävä tyyppi, joka pilaa kaikki keskittymisharjoitukset ja rikkoo hiljaiset hetket. En vaan pysty hiljentymään ryhmässä. Tästä olisi lukuisia esimerkkejä, joissa rupean lukemaan uutisia puhelimesta, kun muut ovat vaipuneet johonkin loputtomaan zen-tilaan silmät kiinni. Tai möläytän jotain tyhmää ja sitten nauran omille jutuilleni. Sosiaalinen treenitilanne aktivoi luontaiset viettini kommunikoida, joten minun on pakko eristää itseni. Verkkokuntosali on saanut minut oppimaan matalatehoista treeniä ja kehonhuoltoa kotona. 

Olen myös hurahtanut ääniviesteihin. Olen ääniviestiäiti, joka teini häpeää. Kuuntelen myös itse lähettämiäni ääniviestejä ja opettelen niistä tunnistamaan maneerejani. Välillä päädyn nauramaan omille jutuilleni (taas), mikä on jo melko säälittävää. Miettikää nyt, ensin kerron kuulumisiani kaverille ääniviestiin, sitten kuuntelen sen ja nauran itse elämäni tradikoomisuudelle itseni kertomana. Melkoinen taito tämäkin. Jotain kiehtovaa puheen kuuntelemisessa kuitenkin on. En oikeasti enää juurikaan koskaan pyydä ystäviä enää soittamaan minulle, vaan jättämään ääniviestin, jonka voin nauttia rauhassa, kun minulle sopii. Rakastan sitä, että minulle puhutaan, mutta että minun ei tarvitse vastata, kuten verkkokuntosalilla. Jäin heti koukkuun. Rauhoittava ääni kertoo mitä pitää tehdä, ja voin vain totella – ajattelematta mitään muuta.

Ero televisioon verrattuna on se, että valmentajat puhuvat minulle. Lewellin verkkokuntosalille aineiston varta vasten tuottanut henkilökunta koostuu kansallisen tason huippuvalmentajista, kuten maajoukkueiden fysiikkavalmentajista.  Ja he puhuvat yksin minulle! Se on jotenkin siistiä. Nyökyttelen heille tietäväisenä ja tunnen olevani upgreidattu sisäpiiriin. Tieto on valtaa! 

Ei tarvitse siis kuin totella. Tämähän on kuin armeijassa! (Olen ollut siellä päivän, niin tiedän.)

He kertovat miksi mihinkin treeniin on valittu juuri nämä liikkeet. Mitään ei siis vain suoriteta lakonisesti, vaan jokaiselle liikkeelle löytyvät perusteet. Tekeminen muuttuu jännästi heti tehokkaammaksi, kun ymmärtää miksi mitäkin tehdään. Tämä vastuullinen valmennusmateriaali on tuotettu ja kuvattu verkkokuntosalille varta vasten, eikä sitä ole sellaisenaan saatavilla missään muualla. 

Kehonhuolto-treeniosiosta suosikkini Hartiaseudun huoltotuokio tekee niin hyvää, että näitä blogin kuvia otettaessa unohdin kuvaukset ja jatkoin treeniä, vaikka piti keskittyä poseeraamaan.  Core-treenistä on myös tullut vakkarikalustoa pieneen olohuoneeseeni. Keskivartalo on mun rasvamagneettini. Minulla ei ole ikinä ollut juurikaan mitään jenkkakahvoja, vaan rasva kerääntyy vastaan samoin kuin perinteiden poikavatsa raskaana ollessa. (Sillä erolla, että nyt painan kymmenen kiloa enemmän mitä raskaana ollessani. Haluan uskoa, että osa siitä on myös lihasta.) 

On muuten kätsyä, kun valmentaja pimputtelee kelloa treenissä. Ei tarvitse itse ajastaa mitään. Ei tarvitse siis kuin totella. Tämähän on kuin armeijassa! (Olen ollut siellä päivän, niin tiedän.) Core-treeniin ei tarvita muuta välinettä kuin matto. Alkuun on lyhyt, kehoa avaava lämmittely, jonka jälkeen tehokas keskivartalotreeni ja lopuksi venyttelyt. Käy testaan! Nyt koodilla MIRKKA19 saat rajoittamattoman verkkokuntosalijäsenyyden hintaan 19 €/kk. Ei sitoutumisaikaa. 

Lewellin verkkokuntosali on Suomen monipuolisin kahdeksan eri kategorian tarjonnallaan. Kehonhuolto- ja hallinta -kategoriassa on mahdollista treenata esimerkiksi liikkuvuutta, pilatesta ja fasciaa. Lihaskunto-treenit löytyvät tasoissa 1-3. Lisäksi tarjolla on erilaisia tekniikkavinkkejä, hengitysharjoituksia ja taukojumppia sekä tietoiskuja palautumisesta ja kehon rauhoittamisesta.

Lyhytkursseilla voi perehtyä muun muassa kahvakuulan tekniikkaan. Istumatyöläinen voi oppia treenaamaan hartiat kuntoon. Vanhempi-vauva -jumppa on niin söpöä, että yritin sitä jopa 11 vuotiaan tyttöni kanssa! Hän on aivan hurahtanut treenaamaan verkkokuntosalilla, koska ikäraja rajoittaa vielä varsinaiselle salille pääsyä. Verkkokuntosalilla opetetaan myös siihen, miten osaat koostaa treeniviikkosi juuri sinulle hyödyllisimmäksi. Uutta materiaalia kuvataan lisää kuukausittain! Vahva suositus! Samalla myös tuet kotimaista pienyrittämistä ja hyvinvointia haasteellisessa korona-arjessa.

Klikkaa tästä kirjautumaan Suomen monipuolisimmalle verkkokuntosallille!