Kaupallinen yhteistyö @rexenersuomi

Kiitos hometalotaistoni mielenkiinnon, olen saanut mahdollisuuden upgreidata vanhaa kesämökkitonttiamme upeilla yhteistöillä. Niiden johdosta mökillemme on saatu muun muassa uusi pihasauna, joka odottaa seuraavaksi terassia. Sitä ennen syksyllä oli aika suunnata katse kauan haaveiltuun paljuun, sillä terassi on sitten keväällä helpompi rakentaa jo olemassa olevan paljun ympärille. 

Halusin perinteitä kunnioittavaa tyylikkyyttä, omaleimaisuutta ja kustannustehokkuutta.

Olin aina ajatellut, että paljun tulisi olla pyöreä. Mutta koska olen nainen ja voin muuttaa mieleni, yhtäkkiä en halunnutkaan sen missään nimessä olevan pyöreä. Mietin pitäisikö sen olla pisaran mallinen, kenties persoonallinen suorakulmio vai jotain ihan muuta? Markkinoilla tuntui olevan makuni mukainen aukko. Turhauduin. Pakkohan olisi olla jotain muutakin kuin samanlaisia massatuotanto tynnyreitä, joita näki kaikkialla. Toki oli upea Drop-mallisto, mutta se tuntui mökillemme lopulta liian modernilta vaihtoehdolta. Kaipasin jotain vielä osuvampaa. Halusin perinteitä kunnioittavaa tyylikkyyttä, omaleimaisuutta, järkevää hintaa ja kustannustehokkuutta. Jotain uutta ja jotain vanhaa.

Ja sitten lopulta sinnikkäällä googlailulla se löytyi. Täydellinen, laadukas ja raikas neliönmallinen vaihtoehto. Inspiraationsa pohjoisen luonnosta saanut kotimainen Rexener kolahti heti kovaa. Aloin ahmia lisää tietoa. Kyseessä oli suoralinjaisen tyylikäs palju, johon oli mahdollista saada halutessaan myös poreet ja led-valot. Tämä tuntui jopa liian hyvältä ollakseen totta. Näitä oli pakko lähteä katsomaan livenä! Suuntasin Askolaan, jossa Rexener-paljut valmistetaan käsityönä. Showroom henki pohjoista maanläheistä värimaailmaa ja laadukasta luonnon luksusta. Rexener paljujen värit ovat saaneet innoituksensa valkoisesta lumesta sekä pohjoisen mustasta graniittikivestä – Gabrosta. Rexenerin kuori on tehty jäkälänharmaaksi sävytetystä pohjoisen metsäkuusesta. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. 

Kiipesin tummaan Silence-malliin ja tiesin löytäneeni sen oikean. Yksikertaisen tyylikäs ergonominen muotoiltu mahdollistaisi jopa 8 hengen mukavan kylpemisen. Monissa kylpytynnyreissä joutuu istumaan selkä suorana kuin kirkossa ja erilaisissa porealtaissa on usein massiiviset muotoilut. Mutta nyt olin löytänyt toimivan välimuodon. Lasikuitualtaassa oli kaltevat selkänojat ilman muuta turhaa kikkailua. Allas oli keskeltä melko syvä ja jalkatilaa oli paljon. Se tuntui todella tilavalta. Altaassa oli myös kätevä rappunen kulkemisen helpottamiseksi, joka toimisi tarvittaessa myös istuimena lapsille. Lisäksi neliönmallinen palju olisi helpompi upottaa terassiin kuin pyöreä. Miksi ihmeessä en ollut kuullut tästä aiemmin? 

Kuva: Rexener

Sekin selvisi. Sain kuulla koko tarinan. Infrapunasäteilyllä toimivia Airrex-hallilämmittimiä menestyksekkäästi Eurooppaan maahantuonut Rex Nordic oli kohdannut paljubisneksen puolelle laajentaessaan heti alkuun niin kovaa kysyntää, ettei ollut ehtinyt vielä kunnolla käynnistämään markkinointia. Siksi en siis ollut kuullut heistä aiemmin. Rex Nordic oli keksinyt, että Airrex-lämmittimien teknologialla voisi myös lämmittää tehokkaasti uima-altaita ja paljuja.

Tällä lämmitysteknologialla veden lämpötila säilyy termostaatin avulla paljussa halutun tasalämpöisenä.

Näin syntyi vertaansa vailla oleva Rexener PR200 vedenlämmitin, joka on termostaattiohjattu lämmitysratkaisu nopeaan ja kustannustehokkaaseen paljun lämmittämiseen. Tällä lämmitysteknologialla veden lämpötila säilyy termostaatin avulla paljussa halutun tasalämpöisenä. Vedenlämmitin toimii biodieselillä, dieselillä tai polttoöljyllä. Oikeastaan pelkkä perinteinen palju-nimi tuntuu kaiken tämän jälkeen turhan vaatimattomalta. Rexeneriä voi kutsua edistykselliseksi porepaljuksi.

Järvivesi oli yllättävän kirkasta!

Tästä luksuksesta huolimatta mökillemme muutti Rexener Silence malli, jossa vesi lämpiää perinteisellä puukamiinalla. Tykkään lämmittää paljua hitaasti puilla. Rakastan odottelua, savun tuoksua ja palamisen rätinää. En koe myöskään vaivaksi nousta lisäämään silloin tällöin puita kamiinaan. Jos mieli muuttuu, niin vedenlämmittimen voi lisätä paljuun myöhemminkin – kuten myös mihin tahansa muuhunkin paljuun kamiinan tilalle. Rexener PR200 on niin tehokas, että sillä voi lämmittää jopa isoja uima-altaita läpi vuoden.

REXENER TK-35 puukamiinasta tuli loimuaa näyttävien poronsarvi-logon lävitse luoden täydellistä mökkitunnelmaa. Kamiinan pitkään polttopesään (55cm) mahtuvat isommatkin puut. Rexeneriltä on saatavilla palju myös poreilla, mutta meille mökillä toimii parhaiten tyyni hiljaisuus. Paljumme käyttökustannukset jäävät näin olleen hyvin mataliksi. Otamme veden suoraan järvestä ja puuta riittää mummilan metsistä eliniäksi. Eikä vesijohtovedenkään käyttö olisi konkurssi, sillä taloudelliseen Rexener Silence paljuun vettä menee verrattaen vähän, noin 1300-1500 litraa. Myös tyhjentäminen on helppoa. Vesi poistuu altaasta pohjassa olevasta viemäristä ja valuu pois poistoventtiilistä.

Terassia odotellessa käytin räsymattoja kulkureitteinä.

Palju toimitettiin mökille rahtina. Ensimmäinen ajatus oli, että vau. Palju näytti luonnossa isommalta kuin mitä muistikuvani showroomilta olivat. Ystävällinen mökkinaapuri tuli traktorin kanssa avuksi asennukseen. Lasikuitupalju oli yllättävän kevyt hienosäätää lopulliselle paikalleen. 

Kun kamiina oli kiinnitetty, palju oli käyttövalmis saman tien. Hankkimamme sähköpumppu pelitti ja palju täyttyi näppärästi järvivedellä. Mökillemme ei tule vesijohtovettä, emmekä ole hankkineet omaa kaivoa, ainakaan vielä. Sähköpumpun suodatin toimi kunniakkaasti ja vesi oli kirkasta ja roskatonta. Ei näkynyt rantahämähäkkejä tai muuta mitä olin ehtinyt pelätä pumpun mukanaan tuovan. 

Pieni mökkijärvi oli marraskuussa jo jäässä
TÄYDELLISTÄ!!!
Palju sopii mökille täydellisesti!

Ensimmäiset kylvyt olivat epätodellisen upeat ulkotulten loimutessa pimeässä syysillassa. Palju tuntui todella tilavalta. Tytär mahtui tekemään kuperkeikkoja helposti. Pelasimme sanaleikkejä lasten kanssa, nauroimme ja nautimme. Yhteistä laatuaikaa, ilman että kenelläkään oli kiire minnekään. En edes pysty kuvittelemaan kesän tulevia auringonlaskuja tästä sijainnista. Kuten tyttäreni sanoi: ”En voi vieläkään käsittää, että tämä on meidän oma!”. Niinpä. En minäkään. 

Lisää mökkiprojektista ja New Saunan pihasaunasta löytyy tästä linkistä!

Kardinaaligrillistä blogiteksti löytyy täältä

Muu tarinani kootusti luettavissa tästä.

Tarinani pitkä versio KAIKKI RAKKAAT KATASTROFINI löytyy täältä.

Keväällä alkaa sitten terassin teko.
En malta odottaa, että pääsen katselemaan auringonlaskuja paljusta!